Budapesti, kecskeméti rendelő: +36-20-361-9530

Édes kölesgolyó

Nyomtatás Szerző : dátum : 2015-12-15 kommentek : (0)

Mennyiség: 12 db

Elkészítési idő: 10 perc + 40 perc párolás + 10 perc hűtési idő

 Hozzávalók:

  • 100 g köles
  • 200 ml tisztított víz
  • 28 csepp folyékony stevia
  • 1 ek friss citromlé
  • ½ kk vaníliavelő
  • 100 ml bio natúr kókusztej
  • kókuszreszelék, fahéj, vagy kakaópor

 

kolesgolyokA kölest alaposan átmossuk, majd egy párológépben kétszeres mennyiségű vízben 40 perc alatt megpároljuk. A köles felét egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a steviát, a citromlevet, a vaníliavelőt és a kókusztejet, majd botmixerrel krémesre turmixoljuk. Ezután hozzáadjuk a köles másik felét, és alaposan összekeverjük. Megvárjuk, hogy kihűljön, és golyókat formázunk. Kókuszreszelékbe, fahéjba, vagy kakaóporba forgatjuk.

 

 

A köles gluténmentes. A gabonák királynője. Lúgosító hatású. A köles fehérje tartalma 10-15%. Szénhidrát-tartalmának jelentős hányada (72%) keményítő, ami szervezetünk számára egy igen jól hasznosítható energiaforrás. Kisebb arányban diétás rostokat, cellulózt, hemicellulózt, lignint, vízoldékony rostokat, pektint is tartalmaz, melyek elősegítik a normális bélműködés helyreállítását. Vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag. Héjában és a héj alatti részben B-vitamin, míg csírájában nagy mennyiségű E-vitamin található.

Marton Melinda receptje

www.testtudatos-taplalkozas.hu

 

 

Cikk nyomtatása

Címkék:

Dr. Tamasi József

szerző

az összes cikk megtekintése

Vélemény, hozzászólás?

9 + 9 =