Budapesti, kecskeméti rendelő: +36-20-361-9530

Édeskömény-krémleves

Nyomtatás Szerző : dátum : 2016-04-04 kommentek : (0)

Az édeskömény segíti az emésztést. Sok benne a béta-karotin, valamint a folsav, amely elősegíti a vérképzést.

Elkészítési idő: 20 perc

Hozzávalók (4 adag):

  • 300 g édeskömény
  • 150 g újburgonya
  • 2 db csillagánizs
  • 1 kk borsikafű
  • 500 ml tisztított víz
  • 100 ml tisztított víz a pótláshoz
  • 165 ml bio kókusztej (konzerv kókusztej sűrűje)
  • 2 g fokhagyma
  • 1 tk Himalája só

edeskomenykremlevesAz édesköményt és a burgonyát megtisztítjuk. Levágjuk az édeskömény zöld leveles részét, és félretesszük, levágjuk a gyökér felőli végét is. Ezután félbevágjuk, majd felkarikázzuk. Beletesszük egy edénybe, hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, a csillagánizst és a borsikafüvet, majd felöntjük a vízzel. Fedő alatt 15 percig főzzük. Miután elkészült kivesszük belőle a csillagánizst. Szükség esetén pótoljuk az elpárolgott vizet. Hozzáadjuk a kókusztejet, a lereszelt fokhagymát és a sót, végül botmixerrel krémesre turmixoljuk. Apróra vágott édeskömény levelekkel díszítve tálaljuk.

 

Marton Melinda receptje

www.testtudatos-taplalkozas.hu

Cikk nyomtatása

Címkék:

Dr. Tamasi József

szerző

az összes cikk megtekintése

Vélemény, hozzászólás?

8 − kettő =