Budapesti rendelő: +36-20-361-9530, info.tamasidr@gmail.com Kiskunfélegyházi rendelő:+36 70 626 8389, kiskunfelegyhazirendelo@gmail.com

Arspoetika


Mindig az volt az álmom, hogy beteg embereket gyógyítsak, de ehhez képest az első kórházi élményeim lehangoltak. A kórházban többnyire ugyanazokat az embereket láttam újra és újra, miközben időleges segítséget kaptak tőlünk orvosoktól néhány hétre, vagy néhány hónapra, majd ugyanazokkal a problémákkal tértek vissza. A természetes gyógymódokkal van igazi sikerélményem. Minden baj így sem gyógyítható meg, de ami meggyógyul, az tartósabban meggyógyul.

természet1

A természet csodálatos. Mindennek megvan benne az értelme, a helye és az értéke. A betegségnek is. Ha valaki felismeri a betegsége értelmét, akkor hiszem, hogy meg is gyógyul. A vaknak és a süketnek hiába üzen a betegsége, nem látja, nem hallja, ezért egyre nagyobb jeleket kap, hogy vegye már észre és persze egyre betegebb lesz. A súlyos betegségek már ezen az úton sem mindig gyógyulnak, de ilyenkor is sok segítség adható.
A természetgyógyászat valódi gyógyulást hozhat. Művelése legalább akkora szakmai tudást igényel, mint a sebészet, a belgyógyászat, vagy a hematológia gyakorlása. Sokan fognak hozzá csekélyke tudással, és ők is úgy nevezik természetgyógyászat.
A gyógyítás óriási titok. Meddig mehetünk el, hogy még az isteni játszmába ne avatkozzunk bele. Szabad-e szervet átültetni, mellet nagyobbítani, tudattalan életét géppel tartósan fenntartani? A természetgyógyászat nem erőszakol semmit, de megadja a maximális lehetőséget a szervezetnek, hogy magára találjon. Csodálom a modern orvoslás eredményeit, élek vele, és igyekszem kiegészíteni azokat.

orvos-beteg1

Csak azokat gyógyítom, akik gyógyulni akarnak. Szükség van a páciens együttműködésére és felelős gondolkodására. Ha valaki jól érzi magát a panaszkodásban, ha képtelen kis erőfeszítésekre az életmódjának megváltoztatásában, akkor rajta gyakran nem lehet segíteni.
Nagyon kevés új dolog van a világban. Az igazán értékes dolgok régen ismertek. Hamarabb jutok értékekhez, ha a tradíciókban keresgélek, mintha természettudományos kutatásokat végzek. Keresgéltem Lajos atyától, csontkovácsoktól, Oláh Andortól, távolkeleten Indiában, Kínában, Dél-Koreában, régi könyvekben, Szentírásokban. Érdekel azonban a tudomány is, a maga nemében az is csodás, csak nem szabad hagyni, hogy a tudomány öncélúvá és az életünket egyedül irányító dogmává váljon. Az élet művészete az, ha meglátjuk a művészetet is, nem csak a tudományt, ha tiszteljük a tradíciót, de a kialakított hitvilágunkat újra és újra megmérettetjük.
A művészet nagyon mélyen érint. Festek. Ha igazán pihenni akarok, akkor festek. Ha nincs időm festeni, akkor nézegetem a festményeimet, és újra átélem az örömet, amit akkor éltem át, amikor festettem.

IMG_1708

Gyerekeim, unokáim nagyon boldoggá tesznek. Azt hiszem az apa és nagyapa elfoglaltságomhoz kaptam az életben a legtöbb áldást. Azt látom, hogy minden rendben van velük, hogy mind a hatan gyerekeikkel megtalálják az útjukat, mindegyik több lesz mint én voltam. Örülök, ha valamiben követnek, de még jobban, ha újat alkotnak.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA        Tamasi gyerekek2

A diagnosztika nagyon fontos, még fontosabb a páciens kikérdezése. De nem szeretem a felesleges vizsgálatokat. Sokszor előbb gyógyítok természetes módszerekkel, ahelyett, hogy nagy ráfordítással, kínzással a pontos diagnózist keresném. Ha gyógyul, nincs helye tovább az öncélú vizsgálatoknak. Ha nem gyógyul, még mindig kereshetem tovább az okokat, vagy azok igazolását. Ez persze nem mindig jó a diagnosztikai iparnak.
A gyógyszert amennyire muszáj, és természetes terápiát, amennyire lehetséges!

csendélet1

Csoda pedig rengeteg van. A legnagyobb csoda, a felébredő öngyógyító képesség. Mindig azon vagyok, hogy felébresszem.
A pszichoszomatika nagy rejtély. Sokszor jelentéktelen dolgoknak van óriási jelentősége, sokszor nem tudni, mikor keletkezett baj lelki gyökere. Máskor elég, ha megtanul relaxálni és megszűnik pl.a bőrbaj.
Mindig nagyon sokat tanulok a betegeimtől. Örülök az új találkozásoknak, a régi betegeim felbukkanásának, mert adok, de kapok is rengeteg élet- és gyógyulási tapasztalatot. Olyan a pacientúrám, mint egy nagy család, mindig jó látni a rég nem látottakat és megismerni új személyiségeket. Amit egyiktől tanulok, az a másiknak is jó lehet és így lesz egyre gazdagabb az egész család és én magam is.
Önéletrajzi videóm: videó megnyitása