Budapesti rendelő: +36-20-361-9530, info.tamasidr@gmail.com Kiskunfélegyházi rendelő:+36 70 626 8389, kiskunfelegyhazirendelo@gmail.com

160 kiló vagyok!

Nyomtatás Szerző : dátum : 2019-08-15 kommentek : (0)

Tisztelt Doktor úr!

„48 évesen nagyon elhízott vagyok, jelenleg 160 kg. Néhány éve ketogén diétával 50 kg-ot fogytam, de ez nem védett meg a szívrohamtól. Az eset után teljesítőképességem lecsökkent, és a súlyom persze visszaszedtem. Vérnyomásbeteg vagyok, a szívinfarktus miatt a bal szívkamrám túlfejlődött. Kalcium-oxalátos vesekövem szokott jönni, amelyeket eddig sikerült elhajtani. Cukorbeteg vagyok, erre gyógyszert szedek. Bőrömön pikkelysömör van, de a legfőbb bajom a mozgáskorlátozottság, az ízületi fájdalmak. Néha összeomlok, amikor belegondolok, hogy kézilabdázó voltam és hová jutottam. Lát-e ön esélyt, hogy ekkora súlytól és ezektől a problémáktól meg tudok még szabadulni valamilyen módszer segítségével?”

Kedves Uram!

Természetesen a súlytól kell megszabadulnia, és akkor a salakanyagok is csökkennek, ezzel együtt a jelenlegi bajai is enyhülnek. Rengeteg diétás lehetőség közül az orvosi vezetés melletti, többször ismételt léböjt a megfelelő módszer, hogy a fogyása meginduljon és tartósan folytatódjon. A léböjtökkel és az azt követő, illetve azok közötti folytatott növényi étrenddel eljuthat olyan állapotba, amikor orvosi segítséggel a vérnyomáscsökkentő gyógyszereit és a cukorgyógyszerét vélhetően elhagyhatja majd. Úgy kell azonban kalkuláljon, hogy ez a folyamat legalább két évet vesz igénybe. A túl gyors fogyás, de különösen a hiányos táplálkozással összekapcsolt fogyás nem tesz jót az infarktusa és a nagy súlya miatt már amúgy is meggyengült szervezetének. Véleményem szerint a növényi élelmiszerek − különösen már sérült fázisban − feltétlenül fontosak nagy mennyiségben, mert ezek tartalmazzák a gyógyuláshoz szükséges létfontosságú anyagokat (antioxidánsokat, telítetlen zsiradékokat, csökkentett fehérjebevitelt, rostokat stb.).

Mire lesz szüksége a hatékony testsúlycsökkentéshez?

Szükség lesz gyógynövényekre is: vérnyomáscsökkentőkre, vízhajtókra, gyulladáscsökkentőkre, véralvadást csökkentőkre, salaktalanítókra, valamint pótolni kell az ásványokat és az antioxidánsokat szájon át vagy infúziókban, mert a jó minőségű lebontás is igényli ezeket az anyagokat, és nyilvánvalóan híján van. Mozgásprogramot előbb gyógytorna, majd egyre inkább erőgyakorlatok és állóképességi mozgások formájában kell bevezessen. Ezek nélkül nem alakulhat ki a megfelelő szöveti anyagcsere.

A szöveteinek regenerálódniuk kell, hogy visszanyerjék régi funkciójukat és lehetőséget kapjanak új egyensúly kialakítására. Sokszor előfordul ilyenkor a gerincpanasz, hiszen változik a súly, a testarány és a súlypont. Manuális terápia, jóga, masszázs lehet szükséges. A két év során sok nehézséget kell leküzdeni, csak nagy elszántsággal érdemes indulnia, és szakszerű segítséggel. Minden esélye megvan azonban a változásra, a negyvenes években még a szervezet vissza tudja nyerni fittségét. Munkám során számtalan sikeresen gyógyult hasonló esettel találkozom.

 

Forrás: Természetgyógyász magazin – orvos válaszol rovat

Cikk nyomtatása

Dr. Tamasi József

szerző

az összes cikk megtekintése

Vélemény, hozzászólás?