Budapesti rendelő: +36-20-361-9530, info.tamasidr@gmail.com Kiskunfélegyházi rendelő:+36 70 626 8389, kiskunfelegyhazirendelo@gmail.com

Akupunktúra, elektroakupunktúra, lézerakupunktúra, moxaterápia, köpöly

Nyomtatás Szerző : dátum : 2013-06-07 kommentek : (0)

Az akupunktúra a hagyományos kínai orvoslás része. A megfontolás, ami alapján végezzük, hogy az energiacsatornákban (meridiánok) keringő energia áramlását helyreállítsuk vagy reflexológiai távolhatást váltsunk ki. Az akupunktúrás pontok a kétszer 12 testmeridián + 2 középmeridián mentén, testszerte találhatók, szinte minden láb és kézujjhoz vezet egy-egy meridián, ezért gyakran a kézen, lábon, a gerinc mentén, és a fejen szúrok.

Az akupunktúrás tű nagyon vékony, sokkal vékonyabb, mint egy injekciós tű, ezért kevésbé fájdalmas. Bizonyos szúrásokat a páciens nem is érez, de fájdalmat is ritkán. Az elektroakupunktúra alkalmával a tűk végére elektromos ingerlést alkalmazok kis készülék segítségével. Moxaterápia esetén egy cigarettához hasonló égő gyógynövényrúd bőrhöz közelítésével melegítem a kérdéses pontot. Az inger tehát nem a tűszúrás lesz, hanem a meleg. Köpölyözés esetén pedig a kérdéses pontokra vákumharangot helyezek, mely folyamatosan szívás alatt tartja az érintett bőrfelületet. A vákumharangot sokszor masszázsra is használjuk, le föl mozgatva nagyobb területet vonhatunk hatás alá. A lézerakupunktúrát főként gyerekek esetén alkalmazom azért, hogy kikapcsolhassam a túlzott félelmi reakciót. Fülakupunktúrát a testakupunktúra kiegészítéseként, vagy tartós tűk alkalmazásával leszoktatásokhoz, testsúlycsökkentéshez szoktam használni. A fül az egyik leghatékonyabb reflexzóna a testünkön.

Cikk nyomtatása

Címkék:

Dr. Tamasi József

szerző

az összes cikk megtekintése

Vélemény, hozzászólás?