Hozzávalók: 1 csomag fagyasztott zöldség /finomfőzelék, de jó a
franciasaláta alap is. vagy 2 karalábé, 4 sárgarépa felkockázva és 25 dkg
zöldborsó.
1 közepes vöröshagyma apróra összevágva
1 gerezd fokhagyma összenyomva
1 teáskanál currypor
1 dl kókusztej
1 tk kanál étkezési keményitő
pár csepp citromlé
só , frissen őrölt feketebors
1 cs. petrezselyem apróra összevágva
1 evőkanál ghi vaj
Közepes lángon felolvasztom a vajat ráteszem a vöröshagymát, megfonnyasztom,
majd ráteszem a fokhagymát, hozzáöntöm a zöldségeket, átforgatom, majd
felöntöm annyi vizzel, ami 1-2 ujjnyival ellepi. Mikor a zöldségek
megpuhultak, a kókusztejjel kikeverem a keményitőt és besüritem vele a
főzeléket. Már nem kell forralni, csak átmelegiteni. Izlés szerint sózzuk,
borsozzuk, beletesszük a citromlevet, tálaláskor megszórjuk
petrezselyemzölddel.
Bártfai Mária receptje
Cikk nyomtatása