Ősz a tök szezonja. Olyan levesrecept, melyet gyorsan elkészíthetünk.
[box type=”bio”] 2 evőkanál repceolaj, 1 kis vöröshagyma apróra vágva, 3 szelet gyömbér apróra vágva, 2 gerezd fokhagyma apróra vágva, 1 kis friss chili apróra vágva, 150 g édes krumpli nagy kockákra vágva, 250 g tök nagy kockákra vágva, 100 g borsó, 1 liter zöldséglevesalap, 100 ml kókusztej, 50 ml kókuszkrém, ½ kk kurkuma, ½ kk közepesen csípős curry, 1 tk tengeri só, 1 evőkanál nem sózott földimogyoró[/box]
Elkészítés: a repceolajat egy fazékban enyhén melegítjük. Az apróra vágott hagymát, gyömbért, fokhagymát és csilit benne felforrósítjuk. Az édesburgonyát, tököt, curryt és kurkumát megpirítjuk, majd a zöldséglevet, kókusztejet és kókuszkrémet hozzáadjuk és kb. 5 percig főzzük. A borsót is belekeverjük és újra 5 percig főzzük. Végül a mogyorót hozzáadjuk és sózzuk. Tálalásnál korianderzölddel dekoráljuk.