Budapesti rendelő: +36-20-361-9530, info.tamasidr@gmail.com Kiskunfélegyházi rendelő:+36 70 626 8389, kiskunfelegyhazirendelo@gmail.com

Az antifoszfolipid-szindróma is gyógyítható? – Orvos válaszol

Nyomtatás Szerző : dátum : 2020-05-13 kommentek : (0)

Kedves Doktor úr!

Mint ahogyan ismeri is az esetemet, antifoszfolipid-szindrómában (az immunrendszer zavara, amely befolyásolja a véralvadás folyamatát) szenvedtem 1996 óta, tehát 22 éve. Volt egy tüdőembóliám, majd szívinfarktusom. Azóta véralvadásgátlókat, vérnyomáscsökkentőket, koleszterincsökkentőket és a cukorbetegségemre is gyógyszereket szedtem, és egyre elviselhetetlenebb fájdalmaim lettek.

Ön tavaly nekem 6 hetes böjtkúrát írt elő, majd különböző bélflóraszereket, gyógynövényeket és diétát. A kezelések eredményeként a gyógyszereket az ön segítségével fokozatosan sorra elhagytuk, fájdalmaim megszűntek, a vérnyomásom és a cukorszintem normalizálódott. Mióta utoljára találkoztunk, kaptam kézhez a legújabb véreredményemet, amelyen már nem látható egyetlen pozitív faktor sem, ami az antifoszfolipid-szindróma betegségemre utalna.

Most nemhogy fokozott lenne a vér alvadékonysága, hanem a természetes kezelések következtében kissé a normálisnál is alacsonyabb szintre került. Már csak az Aspirint szedem egyedül, vérnyomásom időnként még kicsit ingadozik, valamint néha vannak enyhe fájdalmaim is.

Kérdésem, hogy ez egy átmeneti állapot, vagy számíthatok arra, hogy tartósan ilyen jól leszek, illetve javulok-e még tovább?

Van-e így a távolból valami tanácsa?

 

Antifoszfolipid szindróma:

Az antifoszfolipid szindróma (APS) autoimmun betegség. Ezek úgy alakulnak ki, hogy a szervezet immunrendszere a saját sejtjeit, struktúráit ellenségként kezeli, és megtámadja. Sokféle autoimmun betegség van attól függően, hogy mely struktúrát ismer fel (tévedésből) idegennek az immunrendszer. Az antifoszfolipid szindróma esetében az immunrendszer hibás működése a véralvadási rendszer foszfolipidjei (illetve foszfolipidekhez kapcsolt fehérjéi) ellen termel antitesteket: ezek az antifoszfolipid antitestek. Az antifoszfolipid antitestek azután a vér alvadási zavarához, mégpedig fokozott véralvadáshoz vezetnek. Ilyenformán az antifoszfolipid szindróma a trombózishajlam egyik fontos oka. Ugyanezek az antitestek ismételt vetélést is okozhatnak. Fogalom forrás: Házipatika.hu

 

Kedves Hölgyem!

Az antifoszfolipid-szindróma autoimmun-betegség, hiszen pontosan tudjuk, hogy milyen antitestek szaporodnak fel a vérben, amikor a betegség tünetei (fokozott véralvadékonyság, trombózisok, embóliák) megjelennek. Amikor az antitestek a vérből eltűnnek, és ezzel összhangban a beteg általános állapota is panaszmentessé válik, gyógyszerszükséglete nincs, akkor a beteg gyógyultnak tekinthető, akármennyire hiszi a mai orvoslás, hogy ezek a betegségek nem gyógyulnak meg. Láthatjuk, hogy az autoimmun-betegségek egyre szélesebb köre gyógyítható diétával, gyógynövényekkel és probiotikus készítményekkel.

Az ön betegségét ellátni köteles egészségügyi intézmények kollégái továbbra is a gyulladások elfojtását célzó kortizol-, kemoterápia, biológiai terápia, valamint tüneti kezeléseket végzik. Emiatt gyakorlatilag életfogytiglan gyógyszeres kezelésre vannak kárhoztatva mindazok, akik nem tudnak természetes alternatívákról, és azok is, akik komfortjukat féltve nem hajlandók radikális változtatásokra. Az autoimmun-betegségek is nagyon sokfélék, az orvostudomány jelenleg több mint 80-félét ismer, de azok mértéke, erőssége is egyénileg is különböző. Ezek alapján vannak autoimmun-betegségek, melyek gyorsabban, vannak, melyek lassabban vagy kevéssé reagálnak ezekre a kezelésekre.

Ön szerencsére komolyan megtette az első lépéseket, és úgy tűnik, hogy a betegsége sem a legrosszabb fajták közé tartozott, de nem szabad, hogy a továbbiakban még lazítson az eddigi programján, mert állapota még nem stabil, egyetlen jó laboratóriumi lelet még nem azt bizonyítja, hogy minden eltűnt örökre, hanem hogy javult, és persze még további javulás is várható.

Az autoimmun-betegségek stabil eltűnése, javulása akár több évet is igénybe vesz. Vélhetően az Aspirint is elhagyhatja majd, de ezt a következő találkozáskor megbeszéljük.

 

Forrás: Természetgyógyász Magazin – Orvos válaszol rovat

Cikk nyomtatása

Dr. Tamasi József

szerző

az összes cikk megtekintése

Vélemény, hozzászólás?