Budapesti rendelő: +36-20-361-9530, info.tamasidr@gmail.com Kiskunfélegyházi rendelő:+36 70 626 8389, kiskunfelegyhazirendelo@gmail.com

Kolonhidroterápia


A kolonhidroterápia a teljes vastagbél kiöblítése vízzel és hozzáadott adalékanyagokkal (gyógynövények, tejsavó, probiotikumok, gyógyszerek). Ez utóbbi neve a colon-immunstimulációs terápia vagyis CIST. A kezelést legalább ötször végezzük, de minél távolabbi hatást szeretnénk kiváltani (immunerősítés, hajhullás gyógyítása, bőrbetegségek gyógyítása), annál több kezelésre van szükség, nem ritkán 15 kezelést is végzünk.

A viz hőmérsékletét váltogatjuk, ezzel tréninghatást érünk el a vastagbél nyálkahártyájára és izomzatára. Az emésztési zavarok, rossz bélflóra, lassú passzázs esetén is alkalmazzuk. További fontos alkalmazás a műtéti és vizsgálati előkészítés, a divertikulitisz (vastagbél öbleinek gyulladása) gyógyítása. A kezelés normális esetben nem fájdalmas, és nem kellemetlen, kb. háromnegyed óráig tart és közben alkalma van az orvosával, vagy a kezelőszemélyzettel sokat beszélgetni. A bhasti során a beöntéshez használt gyógynövények és gyógyszerek az indiai gyógyászatból származnak.

A vastagbél gyulladásai a kínai orvoslás szerint szoros kapcsolatban állnak a tüdő, a légutak gyulladásaival, a bőr, a haj rendellenességeivel, a bél falában levő immunrendszeri plakkok gyengeségeivel. A kolonhidroterápiát mégis leggyakrabban az emésztőrendszeri panaszok (székrekedés, hasi görcsök, felfúvódás) esetén alkalmazzuk, de használjuk gyógyszerek bejuttatására is és az ájurvéda bhasti kezelésére is.

Kolonhidroterápiás gyakorlatunkból is tudjuk, hogy a lassú bélmozgás, a rossz fajta béltartalom sokszor megkövesedett lerakódásokat, megkeményedett ételmaradékokat tapaszthat a bél falára, ami akár évekig ott tanyázhat egy-egy fülkében és környezetében extrém módon elgyöngítheti a bélfalat.

Székrekedés ellen

Milyen segítségre, terápiára van tehát szüksége egy székrekedéses páciensnek?

Fel kell deríteni, hogy a fenti okok közül melyik okozza a székrekedést és azt meg kell próbálni szüntetni. Különösen fontos a rostdús növényi diéta, a napi rendszeres mozgás, a stresszkezelés javítása, a nagyobb folyadék fogyasztása. A lelassult, renyhe bélműködést, és az alakját vesztett vastagbelet azonban már nem egyszerű megszüntetni, ehhez kell a természetes gyógymódokban is jártas orvos segítsége, a kolonhidroterápia, a salaktalanító kúra, a gyógynövények, probiotikumok, a hasi jógagyakorlatok, tisztítókúrák és az akupunktúra.

Bővebb információért vagy időpont kéréssel kapcsolatban kattintson ide!