Budapesti rendelő: +36-20-361-9530, info.tamasidr@gmail.com Kiskunfélegyházi rendelő:+36 70 626 8389, kiskunfelegyhazirendelo@gmail.com

Neurálterápia


1%-os Lidocain alkalmazásával a test ún. neurálterápiás pontjait szúrom, melyek a vegetatív idegrendszer, valamint a kötőszöveti tér közvetítésével jótékonyan hatnak krónikus gyulladások, fájdalmak, funkciózavarok gyógyulására.

A neurálterápia az aktív zavaró mezőkből kiinduló „információáramlást” szakítja meg. A helytelen jeleket sugárzó adó működési szünetében pedig intenzívebbé válhat a szervezet gyógyító ereje, illetve más terápiás eljárásoktól is több eredmény várható. A másik elv, ami ilyenkor gyógyít, hogy a Lidicain, mely egy nagyon egyszerű természetes anyag, a szövetekben a hibás molekulastruktúrákat jó irányba módosítja és így a molekulák által meghatározott energiaáramlást helyreállítja.

A neurálterápiás pontok sokszor egybeesnek az akupunktúrás pontokkal, de nagyban különböznek is azoktól.

Sokszor szúrunk mélyebb szöveti rétegekbe, amely az adott szabályzási zavar közelében van, szúrjuk a fogínyt, a mandulát, vagy annak hegét, műtéti hegeket, a pajzsmirigy környékét, a gerinc két oldalát, bizonyos idegi központokat, vagy krónikus nőgyógyászati bajok esetén a kismedencét.

A neurálterápia hatását semmilyen más módszerrel nem pótolhatjuk. Nincs még egy olyan komplementer, vagy természetgyógyászati módszer, mellyel a régi hegeket, gócokat kikapcsolhatjuk, amivel a felborult fájdalomjelző működést helyreállíthatnánk, amivel a gerincszegmentumon belül általános áthangoló hatást hasonló eredményességgel elérhetnénk.

Mikor használható eredményesen?

 • a gyógyulást akadályozó nyilvánvalóan fizikális gócok esetén (fogászati gócok, műtéti hegg, krónikus gyulladások helye, sokszor begyulladt mandula vagy elvégzett mandulaműtét helye)
 • gerincizületi blokádok, különösen ha manuálterápiás beavatkozás a kor, vagy a csontok állapota miatt nem végezhető
 • salaktalanító módszerekkel, életmódváltással, más fizikális módszerekkel nem csillapítható fejfájások, nőgyógyászati panaszok esetén
 • nem tisztázott fájdalmak, immungyengeség, krónikusan ismétlődő gyulladások esetén

Neurálterápiás kezelés

A neurálterápiát ismételni kell 3-10 alkalommal, többnyire egy kezelés nem elegendő, de már az első kezelés után többnyire érezhető javulás.

A neurálterápia alkalmazása szükséges

 • Mindenfajta akut és krónikus fájdalmak esetén, különösen melyek más terápiákra nem reagálnak
 • Krónikus gyulladások esetén (mandulagyulladás, melléküreggyulladás, prosztatagyulladás, kismedencei gyulladás)
 • bizonyosan fennálló zavarómezők kiiktatására (fogászati gócok, mandula vagy annak operációs hege, melléküreggyulladások utáni állapot-, sebészeti operációs hegek esetén)
 • krónikus nőgyógyászati zavarok esetén (menstruációs zavarok, gyakori kismedencei gyulladások, alhasi fájdalmak)
 • sokféle feji panasz esetén:  fejfájás, migrén, szédülés, apoplexia utáni állapotban, epilepszia, paresisek, neuralgiák, parézisek (gyakori a faciális ideg területén létrejött bénulás),  fülcsengés
 • nagyon gyakori és hatékony kezelési terület a gerinc mellé történő, ún. paravertebrális injekciózás. Ezzel részben a gerinc blokádjai és a környéki izomzat spazmusából adódó panaszokat lehet csökkenteni, de javítani lehet, az adott gerinc szegmentumhoz tartozó belgyógyászati területek tüneteit is. Különösen fontos hatás ez akkor, ha a beteg kora, csontjainak állapota miatt manuálterápia nem végezhető, vagy nem hoz elég eredményt.
 • Szem: glaukóma, iridociklitisz, konjuktivitisz, szemizom bénulás, szemfájdalom, szem ideges rángatózása esetén
 • Fül: krónikus gyulladások esetén
 • Nyak: pajzsmirigy alul és túlműködésekor
 • Mellkas: interkosztális neuralgiák , herpesz esetén
 • Has:  a legkülönbözőbb hasi panaszok esetén (különösen olyankor ha a szokásos salaktalanító és diétás módszerekkel nem érünk el elegendő eredményt).
 • Szolgálhatja a prognosztikát is, ha pl. kolecisztopátiánál az injekciók után csak átmeneti javulás történt, akkor operálni kell, ha viszont a neurálterápia után tovább fokozódnak a tünetek, zavarómező áll a háttérben, operálni csak annak tisztázása után szabad!

Zavarómező

Zavarómezővé a szervezet minden pontja válhat, ha azt valamilyen károsodás éri.

Egy olyan idegi vagy energetikai “gócról” van szó, amelyből különféle szervekben hibás folyamatokat kiváltó szignálok kerülnek kibocsátásra. Ez a zavar kezdetben még reverzibilis, de hosszabb idő után akár visszafordíthatatlanná is válhat. Időben diagnosztizálva neurálterápiával kioltható.

Zavarómező kezelése után a fennálló szervi panasz relativ hamar megszűnik és a tünetmentesség legalább 2o órán át tart (fogászati gócok esetén 8 órán át). Ismételt kezelés hatására a panaszmentesség egyre hosszabb időtartamú, majd ha ezt a strukturális állapot még lehetővé teszi teljesen megszűnnek a panaszok.

Mennyi ideig tart a kezelés?

Kb. 30 perc.

A kezelést minden esetben állapotfelmérés és orvosi vizsgálat előzi meg. Majd pedig egyedi, személyre szabott terápiás terv követi, melynek a neurálterápia is része.

Bővebb információért vagy időpont kéréssel kapcsolatban kattintson ide!