Budapesti rendelő: +36-20-361-9530, info.tamasidr@gmail.com Kiskunfélegyházi rendelő:+36 70 626 8389, kiskunfelegyhazirendelo@gmail.com

Laborvizsgálatok, hasi ultrahang


Rendelőnkben nagy figyelmet fordítunk arra, hogy legalább a szokásos vérképet a pácienseink rendszeresen elvégezzék. A vizsgálataink többsége azonban nem szokásos, hanem olyan paraméterek értékelését jelenti, melyeket ugyan a nyugati medicina (így magas színvonalú labor partnereink is) high tech technikai felkészültségével el tud végezni, de nincsenek benne a mindennapi orvosi rutinban. Az eredmények értékelését ráadásul másként, másfajta orvosi megfontolások alapján végezzük. Partnerünk a Ganzimmun és az ArminLab Németországban, a CentrumLab és a SynLab Magyarországon.

 

A hasi ultrahang vizsgálat során a szokásos képalkotó eljárási rutint követjük, nagyobb figyelmet fordítva a máj elzsírosodására, elkötőszövetesedésére, vagy a lezajlott gyulladások heges maradványaira, a bélfal és a gyomor megvastagodásaira.

Vizsgáljuk a T sejtek különböző típusainak számarányát, az NK sejtek számát és funkcióját, a B sejtek számát, citotoxikus T sejtek, szupresszor T sejtek, helper T sejtek számát és arányát.

Vizsgáljuk a humorális immunológiai paramétereket, az immunglobulinokat, a limfocita reaktivitást különböző recall antigénekre és az ún. immunmodulátorokat.

Vizsgáljuk a férfiak és nők nemi hormonstatuszát, a menopauza előtti és utáni állapotokat, a pajzsmirigy és mellékpajzsmirigy hormonokat, a mellékvesehormonokat, a stresszfaktorokat, cukoranyagcsere hormonjait, emésztőrendszeri hormonokat.

Ugyancsak vizsgáljuk depresszió, burn out, krónikus fáradékonyság (CFS), fibromialgia, migrén, pms, IBS, alvászavarok, súlyproblémák esetén a hormonok diagnosztikus eltérését.

Sok egyéb mellett vizsgáljuk a vérzsírok, a homocisztein, az omega zsírsavak, arachidonsav, a Q10 coenzym, ásványok, nyomelemek, a különböző enzimek és gyulladásjelző fehérjék szintjét.

Vizsgáljuk a különböző vitaminok, ásványok és nyomelemek szintjét, a nehézfémterhelést, a Sander-féle sav-bázis napiprofilt, a salaktalanítás eredményességét.

Vizsgáljuk az emésztőrendszer gyulladásos állapotait, renyhe bélpasszázst, gyengült felszívódást, az ún. leaky-gut szindrómát, különböző vírusokat, helicobacter fertőzést, csökkent emésztőképességet és komplett a bélflórát, gombás túlszaporulatot. Vizsgáljuk a parazitákat és a bélnyálkahártya immunitását.

Bizonyos tumormarkerek daganatos megbetegedések esetén megszaporodnak, a daganat növekedésével ugyancsak növekednek, csökkenésével csökkennek. Sajnos nem minden esetben jelzik a daganatot, de amikor jelzik, akkor nagy segítség lehetnek a betegség lefutásának értékelésében.

Minden gyulladásos reumatológiai megbetegedést jelző paramétert vizsgálunk.

Ízületi fájdalom, derékfájás, nyaki fájdalom, krónikus ízületi gyulladás, mozgásszervi panaszok , fájdalmas mozgás, végtagokban sugárzó fájdalom jelentkezése, visszatérése. Ízületi sérülés, ízületi kopás, csontritkulás , ízületi gyulladás, porckorongsérv, gerincsérv.

A reumatológiai megbetegedések elsősorban az ízületeket, csontok és porcok, valamint az izomzat betegségeit jelentik. Ezen betegségek összefüggésbe hozhatók a rossz táplálkozással, egészségtelen életmóddal, mozgás kihagyásával.

Hogyan készüljünk a vizsgálatokra?

A labor vizsgálatra ideális időpont a reggel 8-11-ig, a német laborokba küldendő vizsgálati minták esetén a kedd reggel. Korábbi leleteket valamint vizsgálati eredményeket kérjük hozza magával. Aznap a vizsgálat előtt ne egyen, legfeljebb vizet ihat, de figyeljen arra is, hogy túl későn (vagyis 20 óra után) előző este se egyen már. A székletet az előre kiadott tartályunkba tegye aznap reggel és hozza magával. Különösen vigyázzon arra, hogy a széklet ne érjen a WC csészéhez. Legjobb egy hosszú tiszta papírlapot a WC ülőke két oldalára lazán kirögzíteni úgy, hogy közepe belógjon a WC csészébe, de ne érjen vízhez, vagy a csészéhez és a székletmintát erről a papírról rakjuk faspatulával bőségesen (legalább a tartály kétharmadáig) a tartályba.

Mennyi ideig tart a vizsgálat?

Kb. Negyed óra.

Bővebb információért vagy időpont kéréssel kapcsolatban kattintson ide!